Hoe werkt een elastische riem zonder gesp?


De gespvrije elastieke riem is een innovatieve uitvinding die een verandering teweeg brengt aan een kledingstuk dat eigenlijk nooit is veranderd. De broekriem.

Deze rekbare riem bestaat nog niet zo lang, maar heeft al vele mensen gelukkig gemaakt door zijn draagcomfort en de verlichting die het geeft van het hebben van geen drukkende gesp. De elastische riem zonder gesp, ook wel stretchriem genoemd, wordt gemaakt van een mix van verschillende stoffen. Meestal een combinatie van Elastaan en Polyester. De uitvinding om deze twee stoffen te combineren zorgt voor een hoogwaardige riem die meerekt maar ook zijn sterkte behoud. 

Inhoud

Wat zijn de voordelen van een elastische riem?
Houd een elastische riem mijn broek wel op zijn plaats?
Hoe maak ik een gespvrije riem vast?
In welke maat is de elastische riem verkrijgbaar?
kan de elastische riem zowel door dames als heren gedragen worden?
Is de elastische riem geschikt voor op een jurk?
Kan de elastische riem in de wasmachine?
Waar is de elastische riem te koop?


Wat zijn de voordelen van een elastische riem?

Waar een traditionele riem stug is, is een elastische riem (zoals de naam al aangeeft) elastisch. Door zijn elasticiteit is dit een ceintuur die altijd op zijn plek blijft zitten en netjes meerekt met elke beweging. Vergelijk het maar met een elastische band, zoals in een trainings- of joggingsbroek. Deze broeken zitten ook altijd comfortabel zonder dat deze te strak of te los zit.

Daarnaast is de elastische riem gespvrij.  De voorkant van je broek blijft dus vrij. Dat betekent geen drukkende gesp meer op de plek waar het voor de meeste mensen toch een gevoelige plek is, de onderbuik. Een bijkomend voordeel is hierbij dat je shirt ook niet meer af en toe blijft hangen aan de gesp, waardoor gaatjes in je shirt ook direct verleden tijd is!

Voordelen elastische riem, rekbaarheid en gespvrijHoud een elastische riem mijn broek wel op zijn plaats?

Wanneer men van een traditionele riem afkomt, kan het soms even wennen zijn om een elastische riem te dragen. Een traditionele riem voel je immers veel meer zitten en hierdoor kan het soms aanvoelen of een elastische riem te los zit en de broek doet afzakken. 

De elastische riem is echter ook te verstellen, waardoor deze altijd strakker gezet kan worden mocht dat nodig zijn. Wel is aan te raden om de riem eerst een aantal dagen te dragen, want vaak is het gewoon gewenning. Een riem hoeft namelijk niet strak te zitten om de broek op zijn plaats te houden. Een goede riem doet zijn werk wel, zonder dat je hem voelt zitten! Hoe maak ik een gespvrije riem vast?


Naast het niet-knellende gevoel, brengt de elastische riem ook meer gemak met zich mee door deze gesploos te dragen. Hoe werkt het dragen van een gesploze riem?

  1. Haal de riem door de lussen van uw broek en zorg dat beide uiteindes zich bevinden bij de voorste lussen
  2. Klik de leren uiteindes vast aan de lussen
  3. Trek met de verstelbare gesp aan de achterkant de riem aan totdat die comfortabel zit

Zo ervaart u de vrijheid van het dragen van een elastische riem zonder gesp. Geen ongemakkelijke ‘buckle’ die u door uw shirt heen ziet. Geen grote metalen gesp meer of een continu drukkend gevoel bij uw buik, maar een riem die zo comfortabel zit dat u daadwerkelijk vergeet dat u hem om hebt.


Bekijk hieronder hoe de HappyStrappy. eenvoudig aangetrokken kan worden en hoe lekker die zit!En vergeten kunt u, want de elastische riem hoeft u ook niet meer los te maken. Niet tijdens aan- en uitkleden of tijdens een toiletbezoekje. Zelfs tijdens het wassen kunt u de elastische riem aan uw broek laten zitten, want deze kan in de wasmachine op 30 graden zonder zijn rek te verliezen.
In welke maat is de elastische riem verkrijgbaar?

De elastische riem is verkrijgbaar in één one size fits all maat. Door zijn rekbaarheid en verstelbaarheid is de riem zo klein als 60cm en kan zo uitgerekt worden tot maximaal 200cm!

Om deze riem niet te los of te strak te laten zitten, is de gewenst heup/taille omvang voor deze riem tussen de 80 cm en 180 cm. 
kan de elastische riem zowel door dames als heren gedragen worden?

Uiteraard! Zowel voor dames als heren is de elastische riem geschikt om comfortabel te dragen. Daarbij is deze in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor zowel mannen als vrouwen de riem prima kunnen combineren met hun outfit.

Zie hieronder een aantal voorbeelden van heren- en damesoutfits waarbij de elastische riem zonder gesp gedragen wordt.

Elastische riem zonder gesp gedragen door dames en herenIs de elastische riem geschikt voor op een jurk?

Terwijl de HappyStrappy riem ook wel een 'riem zonder gesp' genoemd wordt, wordt er echter wel een gespje bijgeleverd. Hiermee kan de elastische riem dus ook op een jurk gedragen worden. In plaats van dat de uiteindes van de riem worden vastgeklikt aan de voorste broeklussen, klik je deze gewoon vast aan de losse gesp!

Bekijk hieronder hoe de elastische riem 'zonder gesp' gedragen kan worden op een jurkje met de bijgeleverde gesp

De elastische riem gedragen op een jurk


Kan de elastische riem in de wasmachine?

Jazeker, tenminste die van HappyStrappy. wel. Wij doen continu onderzoek naar verbeteringen aan onze riemen en hebben nu een materiaal wat in de wasmachine kan, zonder dat het zijn stevigheid en elasticiteit verliest!
Aangeraden wordt de riem op maximaal 30 graden te wassen en niet te drogen in de droger. 


Bekijk hieronder één van onze klanten aan het woord waarop ze aangeeft wat het grote voordeel is om de elastische riem te kunnen wassen in de wasmachineWaar is de elastische riem te koop?

De originele gespvrije elastische riem van HappyStrappy. brengt comfort en gemak naar een nieuw niveau en is in verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor deze eigenlijk overal op te dragen is. Met de voordelige bundelpacks is het een ideaal cadeautje voor uzelf of voor een ander.

Bekijk onze riemen, stap over en vergeet de normale riem!
Niet tevreden geld terug garantie
Brievenbus levering via PostNL
Uiterlijk binnen 2 werkdagen geleverd
Kosteloos retourneren binnen 60 dagen